zondag 3 april 2011

Bekende conceptontwikkelaar: John de Mol

Johannes Hendrikus Hubert de Mol alias John de Mol is een Nederlandse mediamagnaat.
In 1979 begon John zijn eigen onafhankelijke productiemaatschappij, genaamd John de Mol Producties. Van 1979 tot ongeveer 1984 produceerde John voornamelijk losstaande programma’s zoals muziekspecials. Dit waren geen successen. Pas 7 jaar na de oprichting van John de Mol Producties kwam de echte doorbraak met de hitserie, Medisch Centrum West. Een paar maanden daarna had John zijn eerste buitenlandse klant: Sky Channel. Andere bekende programma’s van John zijn: De vijf uur show, All you need is love, Baantje en nog vele andere programma’s.
Big brother en De Gouden Kooi zijn beide een ‘real life’ programma die een enorm succes hebben gekend. Het zijn regelrechte nationale en internationale kijkcijferkanonnen geworden. Het laatste grote succes van John is de talentenjacht, The Voice of Holland. Het programma is in samenwerking bedacht met zanger, Roel van Velzen. Na een gigantisch succes in Nederland, kwamen er steeds met serieuze interesses vanuit het Buitenland om het concept over te nemen.
In 2001 startte John samen met Joop van den Ende een nieuw productiebedrijf, Endemol Nederland. Hedendaags zijn John en Joop nog steeds marktleider in toonaangevend en spraakmakend televisieamusement. Daarnaast ontwikkelen en produceren zij andere mogelijke platforms als televisie, telefoon en het bioscoopscherm.



Bronnen: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten