zondag 3 april 2011

Spraakmakende conceptlancering

Wereldwijd staan mensen in de rij voor de Nespresso. Er worden winkels over de hele wereld geopend, iedereen schaft een Nespresso apparaat aan en daarnaast is George Clooney het ‘boegbeeld’ van het wereldwijde koffiesysteem.
Niemand had gedacht dat Nespresso zo populair zou worden. Het was in eerste instantie de bedoeling dat Nespresso via de supermarkten verkocht zou worden. Maar die waren niet geïnteresseerd in het nieuwe manier van koffiezetten, waarop Nespresso besloot om hun eigen verkoopkanalen te op te zetten. Dit werd regelrecht een succes.
Volgens Benelux-manager Blarer is het succes van Nespresso te danken aan drie factoren:
1)      Het bedrijf laat zich erop voorstaan dat slechts 1 procent van de totale koffieproductie in de wereld goed genoeg is voor Nespresso.
2)     De gemakkelijk te gebruiken machine. De consument hoeft alleen maar een hendel over te halen, de capsule te plaatsen en op de knop te drukken.
3)     De Nespresso Club. Er is directe contact met de consument. De Nespresso Club weet wa voor koffie de consument drinkt, hoeveel ze drinken en zelfs hoe ze hun koffie het liefst drinken. Deze relatie hadden zij niet kunnen opbouwen als de koffie in de supermarkt werd verkocht.

Nespresso heeft het succes mede aan Senseo te danken. Senseo heeft de markt kennis laten maken met koffie in enkele porties. Na de komst van de Senseo, volgden er allerlei namaakpads. Nespresso wist dit te verkomen dankzij ruim 1.700 patenten bij het product juridisch helemaal dicht te timmeren.





Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten